Tandkroner

Tandkroner kan være nødvendige, hvis du har været ude for, at din tand er knækket eller skadet.

Zirconium kroner

Hvornår skal man vælge Zirconium kroner i stedet for plastkroner? 

Er tanden rodbehandlet eller mangler der substans i selve tanden, forbedrer man tandens prognose ved at sætte en zirconium krone på tanden. En zirconium krone fungerer ligesom en hat, der holder sammen om tanden. Dette gør tanden utroligt holdbar og mindsker derfor risikoen at tanden knækker. Hvis tanden knækker kan man risikere at miste tanden. 

Kronen er lavet af zirconium, som har en utroligt høj holdbarhed og er også kosmetisk flotte. Kernen af en zirconium krone består af ædelmetal, som er belagt med porcelæn, så den ligner en helt almindelig, naturlig tand.

Plastkroner er den billigste type af tandkroner. Ulempen ved denne type af krone er dog at den er ikke nær så holdbar og stærk, som en zirconium krone. 

Holdbarheden af en krone afhænger af flere faktorer, såsom valget af materialet,  størrelsen af rekonstruktionen og selve tilstanden af tanden.

Porcelænskroner

Porcelænskroner placeres ovenpå den eksisterende tand og dækker tandens sider og top. Den hjælper tanden, således at tanden ikke bliver yderligere beskadiget. Kronen laves i samme farve som din tand, således at den ikke skiller sig ud, og kronen kan holde i flere år.

Tandbro

En tandbro kan blive nødvendig, hvis tandroden mangler. I dette tilfælde laver tandlægen en bro mellem de allerede eksisterende tænder, for at støtte porcelænskronen. Broen i sig selv består af flere porcelænskroner.

Følg med på de sociale medier

 

Katrinebjergvej 65, st. th. 8200 Aarhus N

+45 22 22 32 12

nadsamdent@yahoo.com

CVR-nr 40640592