Tandeftersyn

Dine tænder kræver vedligeholdelse. Husk regelmæssigt få udført et tandeftersyn.

Tandeftersyn

Ved et tandeftersyn undersøges dit tandsæt og mundhule for, at vedligeholde dine tænders sundhed. Derfor er det vigtigt at du regelmæssigt får, foretaget et eftersyn.

I 2015 indførte tandlægeforeningen nye ydelser og regler, omkring tilskud til tandeftersyn, som gjorde det lettere at få lavet et tandeftersyn. Som minimum anbefales det, at få lavet et tandeftersyn én gang årligt, men dette kan variere fra person til person. Kontakt os for at høre mere om dine muligheder samt typer af behandlinger inden for tandeftersyn.

Tandrensning

Ved det normale tandeftersyn, får du lavet en tandrensning, som kort går ud på, at fjerne belægninger på tænderne. Efter tandrensningen bliver dine tænder rene og glatte, hvorved det bliver nemmere at vedligeholde en god mundhygiejne, ved almindelig tandbørstning.

Det anbefales at du supplerer din normale tandbørstning med tandtråd og løbende besøg hos tandlægen for, at opretholde et rent tandsæt.

Røntgen

Vi bruger røntgenbilleder i eftersyn til, at se tænder og knogler, som normalt ikke er synlige. Bemærk dog, at det ikke altid er nødvendigt at foretage røntgenundersøgelser.

Røntgenundersøgelsen hjælper tandlægen med, at vurdere om bestemte behandlinger har hjulpet, opdage om der er forstadier til huller eller generelt huller i tænderne Desuden bruges røntgen generelt til, at undersøge om der er sygdom i tænderne eller knoglerne. Dette er en vurdering som tandlægen tager med den enkelte patient.

Følg med på de sociale medier

 

Katrinebjergvej 65, st. th. 8200 Aarhus N

+45 22 22 32 12

nadsamdent@yahoo.com

CVR-nr 40640592