Andre behandlinger

Klinikken tilbyder også følgende ydelser; Plastfyldninger, behandling af knækket tand, revner i tænder, tandudtrækning, installering af stifttand samt bideskinne.

Plastfyldninger

Plastfyldninger er nødvendige hvis en tand er knækket, revnet eller den har huller. Plastfyldninger erstatter bly- og sølvfyldninger som tidligere var udbredte. Plastfyldninger er bedre end de tidligere muligheder, da den styrker tanden og reducerer chancen for revner i tanden. Plastfyldninger giver desuden et mere naturligt look, som passer med den eksisterende tand.

Knækket Tand

En tand kan knække som følge af traumer mod tanden, af naturlige sammenhænge, hul i tanden eller af tidligere sølvfyldninger. Hvis tandlægen vurderer at tanden kan være tæt på at knække, vil tandlægen anbefale at skifte fyldningen med en plastfyldning eller en tandkrone.

Revner i tænderne

Revner er ofte ikke synlige for dig, men du kan opdage dem, idet du mærker en konstant eller tilbagevendene smerte i tanden. Revner i tænderne er normale og kan opstå som vandrette og lodrette revner, som kan gå ned og skade tandroden. Kontakt os for at høre mere om revner i tænderne og hvilke muligheder der er forbundet med revner.

Tandudtrækning

Tandudtrækning kan være nødvendig når tandlægen vurderer at tanden ikke kan reddes eller forårsager smerter og betændelse. Ved tandudtrækning vil tandlægen anvende lokalbedøvelse for en smertefri behandling. I visse tilfælde kan det være nødvendigt at skære tanden i flere stykker, hvis den er svær at få ud. Efter et tandudtræk vil tandlægen lave et lille indgreb, hvor såret fra tanden sys sammen. Det er derfor vigtigt at passe på såret og vedligeholde det indtil det heler.

Stifttand

Stifttand handler om, at man indsætter en metal- eller fiber stift i en tand, hvis tanden har behov for det. Somme tider er en stift nødvendig, hvis tanden er nedbrudt. Stiften installeres for at hjælpe med at genopbygge tanden. En stifttand kan være nødvendig ved rodbehandlinger, hvor der er boret i tanden.

Bideskinne

En bideskinne kan være for dig som skærer tænder eller blot tit bider tænderne tæt sammen. Hvis du skærer tænder, kan det medføre isninger i tænderne, hvilket medfører smerter i tænderne. En bideskinne hjælper dig, da den gør det lidt svære at skære tænder eller bide hårdt. Du vil opleve at en bideskinne vil afhjælpe hoved- og kæbesmerter, hvis du i forvejen døjer af førnævnte gener. Kontakt os for at høre mere om dine muligheder.

Følg med på de sociale medier

 

Katrinebjergvej 65, st. th. 8200 Aarhus N

+45 22 22 32 12

nadsamdent@yahoo.com

CVR-nr 40640592